PONDELOK:
Po víkende
prichádza opäť každým milovaný pondelok a inak to nebolo ani u mňa. Deň som
začal nejakým tým sladkým pečivom a pomaly som sa rozbiehal v práci.
Na obed som si
doniesol kapustnicu, aby som nemusel zháňať niečo na jedenie v okolí tak, ako
tomu bolo minulý týždeň. Spomenul som si však, že v Shopping Palace skončila
výluka jedálenskej časti kvôli rekonštrukcii. Reku, idem to tam predsa len
otestovať. Až vo 4. stánku mi povedali , že varia zo slovenských ingrediencií.
Navyše je to stánok, kde varia naozaj dobre a kam som predtým chodieval často.
Ctené meno ich prevádzky je Koliba.
Večeru som poňal
tak jednoduchšie a keďže som toto leto ešte neokoštoval kukuricu, rozhodol som
sa tak učiniť dnes. Síce som ju varil asi pol hodinu, ale chutila dobre.
UTOROK:
Keďže sa mi z
minulého týždňa zachutili venčeky s jogurtom, utorňajšie raňajky boli jasné.
Teda Tami a Sedita :) Tuto sa chcem priznať, že od začiatku tohto projektu sa
mi značne predĺžil čas nakupovania. A keď vám ide ráno bus do práce, buď
netreba špekulovať, alebo brať čo príde :) Našťastie mi autobus neušiel.
Na obed som konečne
dorazil tú odloženú kapustnicu. Takéto varenie na niekoľko dní je výhodné najmä
v tom, že človek nemusí každý večer špekulovať, čo si uvarí na druhý deň. A
obrovské plus je cena. Pol kila kapusty, 3 klobásy, 2 zemiaky a voda z vodovodu
na 3 litre kapustnice je nič v porovnaní s dennými menučkami. A ten čas obetovaný
za sporákom sa mi veru oplatil.
Večer sa niesol v
takom ležérnom štýle a spolu s kámošmi sme sa napriek daždivému počasiu vybrali
do ulíc. Na obchodnej sme zakotvili v jednej talianskej reštaurácii. V tom som
spočiatku videl trochu problém, ale nakoniec sme ostali iba pri drinkoch. Keďže
ani drinky nemôžem, tak som si vybral z vinnej karty Chardonay neskorý zber z
Topolčianok. Aj keď preferujem polosladné vína, toto bolo fajnové :) Nakoniec
sme sa presunuli do latino klubu La Fiesta, na ktorú mám veľmi príjemné
spomienky. Ideálne miesto pre oddych a ak aspoň trochu cítite hudbu, dá sa tu
skvelo zatancovať a spoznať nových ľudí. Síce som nad nápojovou kartou zalamoval
rukami, vyhral to nakoniec čapovaný radler od Zlatého bažanta.
STREDA:
Myslím, že sa každému
raz za čas pritrafí, že zaspí do práce. To bol aj môj dnešný prípad. Samozrejme
už som nemal čas na nákupy a tak som v práci hľadal niečo pod zub. Našťastie sa
našlo aspoň ovocie. Samozrejme slovenské. Takéto situácie ma učia myslieť
dopredu a nenechávať raňajky na náhodu.
A to platí nielen
pri raňajkách, ale aj pri obede. Ten som nemal vymyslený tiež. Musíte mi však
uznať, že ak idem z práce rovno do mesta a vrátim sa pred polnocou, tak tu
naozaj nie kedy variť. Preto mi neostávalo nič iné, ako improvizovať a navštíviť
Kolibu v Shopping Palace. Cestou som sa stavil v Tescu...
Ok, viem, že
Tesco spomínam dosť často. Nerobím mu žiadnu reklamu. Jednoducho je to obchodný
reťazec, ktorý počas pracovného týždňa navštevujem takmer denne. Navyše je to
najväčší zamestnávateľ na Slovensku a preto stojí za pozornosť aj po stránke
predajcu. Objavil som v regáli dve rôzne kuracie mäsá od rovnakého výrobcu, ale
v prvom prípade pod privátnou značkou Tesco a v druhom prípade išlo o samotného
výrobcu HSH s.r.o. z Veľkého Zálužia. Cena prvého bola 6, 49 eur/kg a druhého
7,99 eur/kg. Neviem však, v čom bol rozdiel. Je mäso od výrobcu kvalitné viac ako to pre
Tesco? Podporujem slovenské výrobky aj vtedy, ak uprednostním slovenské Tesco
kura? Je pre slovenských výrobcov takýto predaj výhodný a nepodkopávajú si tak
trochu vlastné produkty? Toto všetko sú otázky, na ktoré zajtra skúsim nájsť odpoveď. Chystám sa totiž na Agrokomplex v Nitre a budem naozaj zvedavý. Držte
palce.
Privatna znacka napr. Tesco je pre domaceho vyrobcu postupne likvidacna, pretoze slovensky zakaznik uprednostni cenu. Na privatnej znacke Tesco je vyrobca tlaceny na predaj tovaru bez primeranej marze. T.j. predava, ale nezaraba. Pritom kvalita vyrobku je rovnaka. J. Artim
OdpovedaťOdstrániť