UTOROK:
Utorňajšie raňajky boli opäť o perníku, avšak bez
ovocia, ktoré kolegyne z vlastnej záhradky občas donesú do práce. Ostal som totiž robiť z domu. Keďže som
to s raňajším vstávaním trochu pretiahol, aj obed sa mi posunul
o niečo neskôr. Hlad však na seba nenechal dlho čakať a poobede okolo
tretej som začal špekulovať, ako utíšiť muzikantov v bruchu.
V Rači, kde bývam, som miestne reštaurácie neskúšal
a dnes som na to ani nemal čas. Rozhodol som sa preto, že si
v neďalekej Bille spravím rýchly nákup. Ako som tak lovil pohľadom
v regáloch, našiel som omáčku na špageti Novofruct. Základ by teda bol. No
keď som došiel k cestovinám, nenašiel som žiadne slovenské. Teda až na jedny,
ktoré sa používajú do polievok. Klasické neboli. Nuž kúpil som ich
a okrem toho aj pultovú eliášovskú klobásu s SK štítkom a tvrdý
syr vršatec od Agro farmy.
Príprava bola síce rýchla, ale ten výsledok mal od klasický špagiet trochu ďaleko :) Ešte že som
bol naozaj hladný.
Na večer som chcem niečo ľahšie a preto som sa rozhodol
pre ovocie. Zhodou náhod som natrafil v Lidli na slovenský melón. Zvyčajne
ich vídavam pôvodom z Grécka, alebo Maďarska. Cena 25 centov za kilogram
mi prišla síce nízka, ale nedbal som. Na byte som ho rozkrojil a chuť ma teda
rýchlo prešla. Bol prezretý, mäkký a vlastne som nechápal, čo také ovocie
robí v predaji.
A to sa mi stáva v obchodoch často. Broskyne tvrdé ako
kameň, paradajky vhodné na výrobu octu a mandarinky, z ktorých sa
dobre že nepráši. Ako zákazník v niektorých prípadoch nemám ako zistiť, čo
za kvalitu ovocia alebo zeleniny kupujem. A komu sa chce vracať spať
do obchodu s 5 a pol mandarinkou a reklamovať to. Toto ma fakt
hnevá a bude to jedna z mojich ďalších tém, ktorú sa pokúsim
preskúmať.
STREDA:
V stredajšie ráno som sa ocitol v Ružinove pred
stánkom, kde predávali výhradne slovenské produkty. Nikdy predtým som si tento
obchod neprezrel, aj keď som okolo neho chodieval často. V tomto období,
keď jem po slovensky, mám ako keby zapnutý senzor na slovenské potraviny
a registrujem ich oveľa rýchlejšie. Zo stánku na Ružinovskej ulici som si nakoniec odniesol 2
selčianske jogurty. Ešte som si dokúpil venčeky od Sedity a o raňajky
som mal postarané.
Dnes som tiež ostal pracovať doma. A keďže mi zvýšila
polovica omáčky na špageti a polovica cestovín, pripravil som si na obed
zase “špageti“. Ale vyčkal som si, kým nebudem poriadne hladný, aby mi chutili
viac :) Za tých pár dní, čo som súčasťou tohto projektu, bývam hladný dosť
často. A to najmä preto, že nemám isté raňajky, obed alebo večeru, pokiaľ si ich dopredu
nenaplánujem. Ale pomaly si na to zvykám a nerobí mi to problém.
A ako som písal, keď už si niečoho nakoniec zajem, chutí mi oveľa viac.
Poobede pre mňa prišli dvaja kolegovia a spolu so
zvyšným osadenstvom agentúry sme sa pobrali na chatu do Slovenského raja.
Chodievame sem pravidelne a tento rok mi bolo prisľúbené, že sa na chate
bude variť výsostne zo slovenských surovín. Tak sa celkom teším, ako to celé
dopadne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára